Vali Akın ; "Toplam 30 Branşta, 555 Kalem Spor Malzemesinin Dağıttık ‘’

Konya'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından finanse edilen 30 branşta toplam 555 kalem spor malzemesinin dağıtımı yapıldı.

SPOR - 25-12-2025 10:56

 

Konya Valisi İbrahim Akın, Konya Olimpik Velodromu'nda düzenlenen törende, disiplini, azmi, dürüst oyun, dürüst davranış ruhunu ve birlikte başarmayı öğrenen her bir gencin, yarının Türkiye'sini inşa edeceğini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının himayelerinde, Valiliğimiz koordinasyonunda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Spor Malzemesi Dağıtım Töreni, Valimiz İbrahim Akın’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Törende konuşan Vali İbrahim Akın, Konya’nın köklü spor kültürüne vurgu yaparak, gençlerin yeteneklerini geliştirebileceği güçlü bir spor altyapısının kararlılıkla inşa edildiğini ifade etti. Dağıtımı gerçekleştirilen spor malzemelerinin yalnızca bir teslimat değil, Konya’nın spor vizyonuna yapılan planlı ve somut bir yatırım olduğunu belirten Vali Akın, yaklaşık 60 milyon lira değerindeki bu yatırımın, sporcuların ulusal ve uluslararası alanda başarılarını artırmayı hedeflediğini söyledi.

Vali Akın, konuşmasında Konya’da 150 bini aşkın lisanslı sporcu ile 17 bini aşkın aktif müsabaka sporcusu bulunduğunu; ulusal ve uluslararası müsabakalarda elde edilen derecelerin, doğru yönde ilerlemenin açık bir göstergesi olduğunu ifade etti. Bu başarıların ortaya çıkmasında Konya’nın güçlü spor altyapısının ve sporculara sunulan desteklerin büyük payı bulunduğunu vurgulayan Vali Akın, başta Konya Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilçe belediyelerine; ayrıca emeği geçen tüm antrenörlere, yöneticilere ve sporculara teşekkür etti.

Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk de sporcular yetiştirmeye özen gösterdiklerini aktardı. Dağıtımı gerçekleştirilen malzemelerin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde yürütülen altyapı çalışmalarında, ulusal ile uluslararası müsabakalarda başarı elde eden sporcuların gelişiminde kullanılması hedefleniyor,’’

Konuşmanın ardından program kapsamında spora uzun yıllar hizmet etmiş 15 spor adamına teşekkür belgeleri takdim edildi.

Daha sonra Geçlik ve Spor İl Müdürlüğünde görev yapan 148 kadrolu ve 56 EYS antrenörü tarafından, ulusal ve uluslararası müsabakalarda başarı gösteren sporcularımızın gelişimi ve altyapı çalışmaları için kullanılacak 30 branşta toplam 555 kalem spor malzemesi; her branşta temsili olarak iki sporcuya teslim edildi.

Konya Olimpik Velodromu’nda gerçekleşen programa; Meram Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz, Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk ile antrenörler ve sporcular katıldı..

 

Günün Diğer Haberleri