AK Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen Türkiye Yüzyılı Buluşmaları programı kapsamında Konya’ya gelen AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, kentteki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Gerçekleştirilen istişare toplantısına katılan PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Ramazan Erkoyuncu, tarım sektörünün ve üreticilerin gündemindeki kritik başlıkları doğrudan yetkililere aktardı.
Şeker Sanayisi ve Ayçiçeği Fiyatları Gündemdeydi
Toplantının ardından sosyal medya hesabından bir değerlendirme paylaşan Başkan Erkoyuncu, tarım ve üretim sahasındaki temel sorunları ve çözüm yollarını masaya yatırdıklarını belirtti. Açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Toplantıda; şeker sanayisinin içinde bulunduğu darboğazı, sektörde yaşanan sorunları ve çözüm önerilerimizi aktararak, şeker üreticilerimizin beklentilerini dile getirdik. Ayrıca ayçiçeği fiyatlarındaki istikrarsızlığa ilişkin değerlendirmelerimizi ve üreticilerimizin beklentilerini paylaştık."
Tarım sektöründe sürdürülebilirliğin sağlanması adına sivil toplum kuruluşları ile devlet arasındaki diyalogun önemine dikkat çeken Erkoyuncu, sahadaki sorunların doğru tespit edilmesinin ve ortak akılla hareket edilmesinin altını çizdi.
Başkan Erkoyuncu açıklamasını, programa ev sahipliği yapan AK Parti Genel Merkezi’ne ve katılımlarından dolayı AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala’ya nazik davetleri ve ilgileri dolayısıyla teşekkür ederek tamamladı.