Özel Bireyler Asker Olmanın Sevincini ve Gururunu Yaşadılar

Konya’da engelli gençler, ‘Temsili Askerlik Uygulaması’ kapsamında düzenlenen törenle bir günlüğüne asker oldu.

GÜNCEL - 17-05-2024 12:04

Asker üniforması giyerek temel askerlik eğitimi alan ve yemin eden gençler, daha sonra terhis olmanın sevincini ve gururunu yaşadılar.
Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda temsili askerlik yapan yaklaşık 100 engelli genç için yemin töreni düzenlendi. 


Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’na aileleriyle gelen gençler, hazırlıklarını tamamladı ve asker üniformalarını giydi. Tören geçişiyle yemin yapacakları eğitim alanına gelen gençler, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ant içti.


Hava Savunma Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Albay Tamer İleri, temsili askerlik yapan erleri tebrik etti. 
Mehmetçikler, hep özlemini duyduğu askerlik hizmetini bir günlük de olsa yerine getirdi, Türk bayrağına el basarak kutsal askerlik görevini yaptı. 
Terhis belgelerini alan engelliler, asker olmanın heyecanını yaşadı. Vatani görevini yapan gençlerin sevinçleri gözlenirken, ailelerinin de duygu dolu anlar yaşadığı görüldü. 


Vatani görevi yapmanın mutluluğunu ve gururun yaşayan Hava Savun Er M. Yiğit Dönmez ise, askerlik hayalini gerçekleştiren komutanlara teşekkür etti.
Törene Konya Valisi Yardımcısı Fatih Ahmet Kurt, askeri ve mülki erkan ile, engelli gençler ve aileleri katıldı.

 

Günün Diğer Haberleri