NEÜ’de Dünya Hemşirelik Haftası Törenle Kutlandı

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Hemşirelik Fakültesi tarafından ‘Dünya Hemşirelik Haftası’, başarıların ödüllendirildiği bir törenle kutlandı.

GÜNCEL - 19-05-2024 11:14

NEÜ Tıp Fakültesi Asım Duman Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlik Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emel Ege’nin konuşmasıyla başladı.

Hemşirelik mesleğinde karşılaşılan zorluklar ve geliştirilmesi gereken noktalara değinen Dekan Ege, hemşirelik eğitiminin öneminden bahsederek, hemşirelik eğitiminin kalitesi için; fiziki altyapının yeterli olması, iyi donanımlı beceri laboratuvarları, yeterli sayı ve kalitede öğretim elemanı, klinik uygulama için yeterli saha olanakları, standart bir eğitim şeklinin mühim olduğunun altını çizdi. Akreditasyon sürecinde fakültede tüm bu koşulların oluşturulması için ciddi çabalar verildiğini, birçok iyileştirme yaptıklarını ve çalışmaların artarak devam edeceğini belirtti.

NEÜ Hemşirelik Fakültesinin, 2018 yılında kurulan genç bir fakülte olmasına rağmen kısa sürede çok yol alındığını vurgulayan Dekan Prof. Dr. Emel Ege, bu süreci destekleyen NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu’ya ve rektörlük çalışanlarına, fakülte öğretim elemanlarına, idari personele ve öğrencilere teşekkürlerini iletti.

Konuşmanın ardından akademik unvan alan öğretim üyelerine binişleri giydirildi.

2023 yılı hemşirelik bölümü akademik teşvik ödülleri, akademik performans ödülleri, öğretim üyeleri TÜBİTAK proje ödülleri, öğrenci ödüllerinin verilmesi, mezun mentor öğrencilere teşekkür belgelerinin takdimi ve devir teslim ile program sona erdi.

 

Günün Diğer Haberleri