Konya Mistik Müzik Festivaline katılacak sanatçılar belli oldu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy:- "İstanbul ve Ankara'nın yanı sıra Çanakkale, Diyarbakır ve Konya ve civar illerde yaşayanlar, bir ayı aşkın sürede tam anlamıyla kültür ve sanata doyacak"- "Kültür sanat coşkumuzu bu 5 şehrimizden tüm Türkiye'ye dalga dalga yayacağız. Bu şehirlerimize gelecek yıl Nisanda İzmir'imizi de ekleyeceğiz. Ayrıca Adana Portakal Çiçeği Karnavalı'nı da Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamına alacağız"

GÜNCEL - 06-09-2022 15:42

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, burada yaptığı konuşmada kültür ve sanatın buluştuğu festivallerin eşsiz rotalarda düzenlendiğini söyledi.

Türkiye Kültür Yolu Festivalleri'ne dahil edilen 19'uncu Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali de, Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 815'inci doğum yılı etkinlikleri kapsamında 22-30 Eylül'de yapılacak.

Türkiye'den sanatçı Cengiz Özkan'ın yanı sıra İspanya'dan müzisyen Jordi Savall, Mısır'dan El-Hadra Ensemble, Azerbaycan'dan Teyyub Aslanov, Almanya'dan Pera Ensemble, Özbekistan'dan Nasiba Abdullayeva, Hindistan'dan Dhruv Sangari ve İran'dan Hesameddin Seraj, Selçuklu Kongre Merkezi'nde müzikseverlerle buluşacak.

Festivalde, Mevlana Meydanı'ndan tekke musikisinin, Merkez Tren Garı'ndan mehter takımının sesi yükselecek. Mevlana Müzesi, "Ayin-i Şerif" olarak isimlendirilen sema ayinine ev sahipliği yapacak.

Günün Diğer Haberleri