Konya Büyükşehir Belediyesi Gazze'nin Yeniden İmarı İçin Hazırlık Yapıyor

Dünya Belediyeler Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, felaket dönemlerinde edindikleri tecrübeler ışığında Gazze'nin yeniden imarıyla ilgili çalışma ekibi oluşturduklarını belirtti.

YEREL - 29-04-2024 17:12

Dünya Belediyeler Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, felaket dönemlerinde edindikleri tecrübeler ışığında Gazze'nin yeniden imarıyla ilgili çalışma ekibi oluşturduklarını belirterek, "Özellikle uydu fotoğraflarından, eski imar planlarından, haritalardan Gazze'nin yeni imar planına çalışıyoruz." dedi.

Dünya Belediyeler Birliği olarak da bilinen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatının (UCLG) Başkanlığını yürüten, aynı zamanda Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı olan Altay, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırı düzenlediğini ve dünyanın büyük bir imtihandan geçtiğini söyledi.

Her gün bir önceki günü unutturacak büyük acılar yaşandığını ifade eden Altay, "İsrail bir devlet soykırımı gerçekleştirerek Gazze'de yaşayan çoluk-çocuk, kadın demeden herkesi orantısız bir şekilde katlediyor. Dünya için bu artık bir sınava dönüştü. Devletler, her ne kadar İsrail'i desteklediklerini söyleseler bile başta ABD'deki öğrenciler olmak üzere dünya üzerindeki bütün vicdan sahipleri buna karşı çıkıyor. İnşallah bir an önce bu soykırımın sona ermesini ve barışın oluşturulmasını amaçlıyoruz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkının da ilk günden itibaren bu konuyla ilgili net bir tavır ortaya koyduğunu dile getiren Altay, kendisinin de Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı sıfatıyla İsrail zulmünü kınadığını, Dünya Belediyeler Birliği'nde de katıldıkları toplantılarda Gazze'de yaşananları anlattıklarını belirtti.

Günün Diğer Haberleri