Vali İbrahim Akın, afetten zarar gören bölgeleri ziyaret ederek incelemelerde bulundu ve "Devletimiz tüm imkanlarıyla vatandaşımızın yanındadır" mesajını verdi
Acil Durum Toplantısı Yapıldı. Afetin hemen ardından Akşehir’e giden Vali İbrahim Akın başkanlığında, Akşehir Kaymakamlığında ilgili kurum temsilcilerinin katılımıyla bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Toplantıda; sahada yürütülen acil müdahale faaliyetleri, yürütülen hasar tespit çalışmaları ve vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik atılacak adımlar masaya yatırıldı. Vali Akın Sahada: Vatandaşların Taleplerini Dinledi. Toplantının ardından yağış ve doludan etkilenen mahallelere geçen Vali Akın, çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Afetzede vatandaşlarla bir araya gelerek geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Akın, mahalle sakinlerinin talep ve önerilerini tek tek dinledi.
"Devletimizin tüm kurum ve kuruluşlarıyla vatandaşlarımızın yanındayız. Meydana gelen olumsuzlukların en kısa sürede giderilmesi amacıyla çalışmalarımız titizlikle sürdürülüyor. "Bilanço Ağır: 6 Bin Dekardan Fazla Tarım Arazisi Zarar Gördü.
Vali İbrahim Akın, yapılan ilk tespitlere göre ilçedeki hasarın boyutunu şu verilerle paylaştı: İlçe merkezindeki 9 mahallede bulunan ev, iş yeri ve müştemilatlarda su baskınları meydana geldi . Toplam 7 mahallede tarım alanları doludan ciddi şekilde etkilendi.
İlk Belirlemelere Göre Zarar Gören Alan
Meyve Bahçesi 2.330 Dekar
Hububat Tarlası 2.800 Dekar
Çilek Üretim Alanı 900 Dekar
T OPLAM ; 6.030 Dekar
Vali Akın, bölgede hasar tespit çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirterek, yaraların en kısa sürede sarılacağını ifade etti.