Akşehir Belediyesi TSM Konseriyle Kütahya’da Unutulmaz Bir Gece Yaşattı.

Akşehir Belediyesi’nin kültür ve sosyal etkinlikleri kapsamında Kütahya Belediyesi iş birliği ile Kütahya’da bir Türk sanat Musikisi konseri verdi.

MAGAZİN - 08-01-2023 14:30

Akşehir Belediyesi Bando Şefi Alpay Batu eşliğinde çalışmalarını sürdüren Türk Sanat Müziği korosu tarafından Kütahya Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konserde Türk Sanat Müziği korosu seçme eserlerle dinleyicilere unutulmayacak bir gece yaşattı. Nihavent, Uşşak, Muhayyer Kurdi, Rast ve Hüzzam 7 Solo ve 10 Türk Sanat Müziği eseri koristler tarafından seslendirildi. Her meslek grubundan katılımın olduğu koronun performansı dinleyicilerden tam not alarak ayakta alkışlandı.

Gecede bir konuşma yapan Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız “Aslında değişik meslekleri olan kendi zamanlarından ödün vererek, gece gündüz demeden bu çalışmayı yürüyorlar. Bu çalışmayı yürütürken ritim sazlarımız koristlerimize ayrıca bir ritim katıyor. Ama bütün hepsiyle beraber bu unutulmaz geceyi birlikte yaşayıp sonuca ulaştıran şefimiz Albay Batu beye teşekkür ediyoruz. Burada esas siz değerli seyircilerimiz burada olmasaydı bunun hiçbir anlamı olmazdı. İyi ki, varsınız Özel bir misafiri dolayısıyla bu gece aramızda bulunamayan Sayın Belediye Başkanımız Dr. Salih Akkaya Beyin hepinize selamları var. Selamlarını burada iletmek istiyorum. Kütahya’da sizlerle beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tabi ki, burada bizi en güzel şekilde ağırlayan bize kucak açan Kütahya Belediye Başkanımız Sayın Prof. Dr. Alim Işık Beye Akşehir Belediyesi olarak sonsuz teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle de hem Akşehir hem Kütahya Kültür İşlerinden sorumlu arkadaşlarımız, çalışanlarımız hepsi birbirinden kıymetli çalışmalarıyla da bizlere öncülük ediyorlar. Bu güzel ürünleri çıkarıyorlar “dedi.    

Kütahya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yıldırım Akgül ise “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk diyor ya, sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuştur; bakın orada Türk Sanat Musikisi Konseri diyor burada gerçek anlamda bir sanat var bizlere unutulmaz bir gece yaşattılar. İnşallah biz bu etkinliği her yıl beraber yapalım ve başkanım sene sonuna doğru bir kez daha sizleri ağırlayalım. Biraz daha tedbirli bir şekilde daha fazla vakit ayırarak sizleri burada ağırlamak istiyoruz. Teşekkür ediyorum çok sağ olun” ifadelerini kullandı.

Yaptığı konuşmalarının ardından misafirlerin isteğini de kırmayan Kütahya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yıldırım Akgül “Duydum ki, Unutmuşsun Gözlerimin Rengini” isimli eseri seslendirerek büyük beğeni topladı.

Seslendirilen eser sonrasında Kütahya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yıldırım Akgül tarafından Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya’ya iletilmesi için Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız’a bir hediye takdimi edildi. Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız’da Kütahya Belediye Başkanı Sayın Prof. Dr. Alim Işık’a verilmesi adına N. Hoca işlemeli tersine çalışan saat hediye etti. Program günün anısına hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

Kütahya Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe; Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İbrahim Öncel, Kütahya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yıldırım Akgül, Kütahya Belediyesi Bergüzar Kadın Sesleri Türk Halk Müziği Topluluğu, Kütahya Barosu THM Koro Şefi Erhan Bozkurt, Siyasi Parti Temsilcileri ve çok sayıda Kütahyalı müziksever katıldı.

Günün Diğer Haberleri